Etykiety samoprzylepne
Wysoka jakość druku fleksograficznego pozwala na zachowanie odpowiedniej ostrości i czytelności etykiet spożywczych – zarówno dla informacji pisanych mniejszą czcionką, takich jak skład produktu, jak i ozdobnej grafiki umieszczanej w celach marketingowych.

Etykiety spożywcze w formie owijek na podsuszone wędliny
Owijki na wędliny, chleby, sałatki
Etykiety w formie owijek są często używane do oznaczania produktów w branży spożywczej, takich jak wędliny, chleby, makarony, sałatki w pojemnikach itp. Surowce wykorzystywane przy ich produkcji posiadają certyfikaty dopuszczające na bezpośredni kontakt z żywnością.
Przywieszki spożywcze
Produkowane z papieru syntetycznego typu Polyart, odpornego na rozrywanie, tłuszcz, wilgoć, promieniowanie UV i różnorodne substancje chemiczne. Służą do etykietowania mięsa i innej żywności, a także jako oznakowanie bydła, zwierząt i klatek hodowlanych.
Etykiety do głębokiego mrożenia
Zastosowanie klejów przeznaczonych do głębokiego mrożenia pozwala na przechowywanie etykiet w bardzo niskich temperaturach, np. lodówkach, zamrażarkach, chłodniach.
Kleje z atestami
Dzisiejsza technologia pozwala na stworzenie materiałów nieszkodliwych dla człowieka i środowiska, przy jednoczesnym swobodnym wykorzystaniu ich do informacji i reklamy. Specjalna linia klejów certyfikowanych do bezpośredniego kontaktu z żywnością pozwala na aplikacje oznaczenia bezpośrednio na produkty żywnościowe, np. jabłko, chleb. Pomoc w zakresie doboru odpowiednich surowców, spełniających wymagania niezbędne dla dopuszczenia etykiety do kontaktu z żywnością.